Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Φταζμίσιο ψωμί

Eτσι ονόμαζαν οι Βλάχοι και όχι μόνο το περιβόητο ψωμί που γινόταν απο ειδική ζύμωση με τα ρεβύθια. Θρύλοι και μύθοι συνοδεύουν την παρασκευή του και φήμες πολλές συνοδεύουν το μυστικό του φτιαξίματος του. μετά απο πολλές απόπειρες το έφτιαξα και ομολογώ πως θέλει αρκετή πειθαρχία, για να πετύχει. Πολλές Βλάχες του Ασπροποτάμου το θυμούνται με το όνομα μούτα, δηλαδή μουγγό, επειδή δεν πρέπει να μιλήσει κανείς κατα τη διάρκεια της ετοιμασίας του. Με πάμπολλες παραλλαγές, διαφορετικές τεχνικές κατάφερα να το πετύχω και θα συμπεριληφθεί στο βιβλίο για τη μαγειρική φιλοσοφία και τη γευστική αντίληψη των Βλάχων του Ασπροποτάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου