Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Γαλάντερο

Αντωνία και Γιώργος Γκολοβράντζας, Περιβόλι Γρεβενών

Ο καλός μου φίλος Δημήτρης Γκολοβράντζας μου μίλησε για αυτό το υπέροχο φαγητό των Βλάχων. Το θυμόταν απο τον πατέρα και τη μητέρα του. Βεβαίως πρόκειται για ένα σχετικά αγνωστο συνδυασμό, που για να πετύχει, θέλει αρνάκι γάλακτος. Απο κεί έχει πάρει το φαγητό το όνομα του. Για να γίνει, σόταραν εντεράκια απο αρνάκι τρυφερο(βρασμένα) σε κομματάκια 2 εκατοστών και έριχναν χτυπημένα αυγά, αλάτι, πιπέρι και μερικές φορές και καυτερό κόκκινο πιπέρι. Πρόκειται για ένα γευστικό πιάτο, όπως με διαβεβαίωσε και ο αδερφός του Δημήτρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου