Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Τζάμα ντι γκρίνου
Δημήτρης Γκολοβράντζας, Περιβόλι Γρεβενών

Πρόκειται για έν αρχετυπικό παρασκεύασμα που έφτιαχναν οι Βλάχοι του Περιβολιού, όταν έβραζαν σιτάρι για μνημόσυνο ή κηδείες. Κρατούσαν το σιτάρι για να το χρησιμοποιήσουν. Στο ζωμό το χυλωμένο πρόσθεταν αλάτι ή ζάχαρη και το απολάμβαναν. Φυσικά ο φίλος Δημήτρης που μου έδωσε τις πληροφορίες, ξέρει το πιάτο αυτό απο τους γονείς του, Αντωνία και Γιώργο Γκολοβράντζα. Τον ευχαριστώ θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου